Info vedr. afhentning
Tak fordi du benytter dig af vores shop i Himmelev Rideklub. På det enkelte opslag i shoppen kan du se, hvad vi tilbyder, hvad det koster og hvordan du benytter dig af tilbuddet.

Mangler et tilbud som er blevet annonceret, betyder det, at tilbuddet er udsolgt.
Ryttermærke 3

Ryttermærke  3

Ridning er den eneste sportsgren, hvor redskabet er et levende dyr. Derfor skal man som rytter lære en masse om heste. Heste er ikke farlige dyr, men de skal omgås med viden om - og med respekt for deres natur.

Dansk Ride Forbund har lavet ryttermærkeuddannelsen for at give rytteren den bedst tænkelige start, og det anbefales, at alle børn og unge som minimum tager de tre basismærker. De sidste to specialmærker kan tages i takt med din vedvarende interesse for heste og ridning. Til hvert af ryttermærkerne hører et elevhæfte med teori og opgaver. Underviseren er uddannet af DRF til at undervise i Ryttermærker 3.

Ryttermærke 3 er det sidste af de tre basismærker. Her begynder vi igen med rideudstyr, hvor der vil blive gået i dybden med de forskellige dækkener.

Også hestens behov og adfærd vil blive gennemgået. Spørgsmål som, hvordan opfører hestene sig sammen med hinanden og hvilke typer foder kan hesten få, vil man få svar på. Samtidig vil du lære at kunne vurdere hestens foderstand, hvilket er vigtigt for at kunne sørge for hestens velfærd.

Et andet vigtigt punkt er de forskellige sygdomme som kan ramme hesten. Du vil lære at genkende symptomerne på de mest normale hestesygdomme, og hvad du skal gøre, hvis du ser, at hesten viser symptomer på f.eks. forkølelse og kolik. Derfor omhandler det næste emne også pasningen af hesten, og hvordan du f.eks. klipper man og hovskæg og vasker hesten efter træning.

Ryttermærkerne går især ud på at lære dig om sikkerhed, så derfor vil du også lære om, hvordan hesten lærer, og hvilke etiske regler du skal handle efter.

Som i de foregående ryttermærker vil det sidste emne omhandle ridning. Her vil du skulle lære at sidde ned i trav og galoppere, mens du sidder korrekt på hesten med din vægt og hjælpere. Du vil både lære at ride på dressurbanen og i skov og trafik. Her er det især vigtigt at kende reglerne for ridning i trafikken, så man kommer sikkert ud og hjem igen.

Vi udbyder også dette kursus med Anni Busk som underviser og det koster 695 kr. at deltage. Der vil til dette kursus være både en skriftlig og en praktisk prøve, samt en turridningsdag. Kurset henvender sig til både børn og voksne.

Kurset afholdes torsdage i uge 13 + 14 + 16 + 17 + 18 + 19 (kursustid ca. 17-19) Prøve den 10/5 kl. ca. 14.00-18.00  Det forventes at et par forældre deltager denne dag, da der er en del ventetid for eleverne.

Tilmelding sker via klubmodul, er tilbuddet ikke synligt er det udsolgt. Fyldes holdene ikke op aflyses kurset. Skriv til Maria@HIRK.dk hvis du har spørgsmål.

Leje af hesteklipper - krop
For udlevering af hesteklipper - kontakt medlemsansvarlig@hirk.dk

Vælg variant
Leje af hesteklipper - krop og ben
Beskrivelse
For udlevering af hesteklipper kontakt medlemsansvarlig@hirk.dk

Leje af hesteklipper - hals/gjordleje
For udlevering af hesteklipper - kontakt medlemsansvarlig@hirk.dk

Leje af bane 1 time
Beskrivelse
Ønsker du at leje en af HIRKs baner så kontakt Mie, Dan el. Susanne herfor. Følges du med en HIRK rytter så kan du også aftale det med denne. Regler for brug og booking af baner skal følges jf. regler herfor på vores hjemmeside.
Der skal være betalt før brug.
Dækkenvask
Beskrivelse
Dækner der ønskes vasket og impræneret skal stilles ved vaskerum i sæk med navn og mobilnummer.
Prøvetime 1/2 time
Beskrivelse
Ønsker du en prøvetime skal du først skrive til medlemsmailen@hirk.dk., for at aftale nærmere. Når der foreligger en aftale herfor, skal du betale her.

Tilbuddet dækker en halv times undervisning, hvor du selv kan sadle op og af samt skridte varm og af.
Prøvetime 1 time
Beskrivelse
Ønsker du en prøvetime skal du først kontakte medlemsansvarlig@hirk.dk. Når der foreligger en aftale betaler du her.

Tilbuddet dækker at der er hjælpe til op- og afsadling stalden samt ca. 1 times undervisning.
Prøvetime spring
Beskrivelse
Prøvetimer til spring aftales med underviser og betales her.

Tilbuddet dækker at du selv sadler op og af.